quarta-feira, 4 de outubro de 2017

¡A por ellos! (2)

Deu no El Punt Avui
04-10-2017, por Agências - Barcelona
http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1252895-alfonso-guerra-psoe-recomana-enviar-l-exercit-a-catalunya.html
Alfonso Guerra (PSOE) recomana enviar l’exèrcit a Catalunya
Montagem: avebarna.blogspot.com.br
Imagem original: Internet
El dirigent històric del PSOE Alfonso Guerra ha defensat avui, en una entrevista radiofònica, que s’enviï l’exèrcit a Catalunya si la policia no es capaç de controlar la situació, que ha qualificat de “moviment prefeixista” , i intent de fer “un cop d’Estat”. Segons ell, a París ja fa un any que està desplegat l’exèrcit arran de l’amenaça terrorista, “i això no fa que França deixi de ser un país democràtic”.
Alfonso Guerra manté que a Catalunya hi ha un cop d’Estat i és necessari “actuar” contra els responsables: “No es pot negociar amb colpistes”, avisa.
Ha reclamat al seu partit que voti a favor de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per restituir l’ordre legal a Catalunya.
“La gent s’escandalitza de les càrregues policials perquè mentalment encara viuen en la dictadura. L’Estat només usa la seva força legítima”, ha assegurat Guerra, a l’hora que ha criticat el president del Govern, Mariano Rajoy, perquè “no sap prendre decisions”. Això no obstant, també creu que el PSOE hauria de retirar la sol·licitud de reprovació de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, per les càrregues policials de l’1-O.
Sobre el discurs ahir a la nit del Rei, ha afirmat que li va semblar “impecable” i que el que va fer “va ser just el que havia de fer”. (Continua)
2017-10-04